Walsje Ragrotechniek

Walsje RagrotechniekHet walsje bestaat uit een stalen onderframe met aluminium zijwangen. In de zijwangen zijn de 3 stalen walsen gelagerd. Lagering vindt plaats door middel van zelfsmerende glijlagers. De boven- en onderwals worden beide door stalen tandwielen aangedreven. De tandwielen worden door een gegalvaniseerde kap beveiligd.

Specificaties

  Max. walsbreedte : 300 mm
  Max. walsdikte 3 mm 
  Walsafmeting in staal : 300 x 1,0 mm
  Walsafmeting in aluminium : 300 x 2,0 mm
  Minimale walsdiameter 35 mm
  Ook gechikt voor : het maken van ronde draad van Ø1 tot Ø5 mm
  Uitvoering uiterst solide, geheel staal 
  Gewicht  ca. 11 kg 

Gebruikersgemak

Met het Walsje van Ragro Techniek produceert u mooie ronde hulzen uit plaatstaal of ringen uit draad. Door de naar boven verstelbare achterwals blijft de plaat netjes op de opleghoeklijn c.q. oplegtafel liggen. De aandrukwals is uiterst eenvoudig naar voren uitneembaar. Het klepje op de beschermkap valt altijd automatisch dicht en voldoet zodoende aan de strengste veiligheidseisen. Zowel de aandrukwals als de verstelwals worden elk door middel van twee kartelschroeven ingesteld. Eenvoudiger gaat gewoon niet! Het walsje is voorzien van 1, 2, 3, 4 en 5 mm groeven voor het rond walsen van draad.

Ook het Walsje is natuurlijk overal inzetbaar; in de bankschroef klemmen en u kunt walsen.

Toebehoren
 

Oplegtafel walsje
De oplegtafel voor het walsje is gemaakt van verzinkte en gezette plaat en meet 350 x 120 mm. De aanslag zorgt ervoor dat de plaat altijd netjes haaks in de wals wordt gevoerd. De aanslag kan op meerdere posities worden gezet voor spiraalwalsen en het walsen van smallere stroken.

Deze oplegtafel is alleen geschikt voor het walsje.

Oplegtafel walsje

 

Tafelklem
De verzinkte Tafelklem zet u in indien u uw bankschroef voor andere doeleinden wilt vrijhouden. De Tafelklem kan eenvoudig met vier schroeven op uw werkbank worden vastgezet.

De Tafelklem is geschikt voor de volgende producten van Ragro Techniek: het walsje, de knipschaar, de lijnbreker en de Zetbanken (300mm en 500mm).
Tafelklem