Knipschaar Ragrotechniek

Knipschaar Ragro techniekDe knipschaar van bestaat uit een frame, een vast ondermes en een excentrisch beweegbaar bovenmes. Het is een Knipschaar gebaseerd op het slagschaarprincipe. Door de handel over te halen wordt het bovenmes gelijkmatig naar beneden bewogen.

Specificaties

  Max. knipbreedte : 300 mm
  Knipafmeting in staal 300 x 1,0 mm 
  Knipafmeting in aluminium : 300 x 2,5 mm
  Messen gehard en geslepen gereedschapsstaal 
  Uitvoering uiterst solide, geheel staal 
  Gewicht  ca. 13 kg 

Gebruikersgemak

Met de Knipschaar kunt u razendsnel knippen. Er is geen klemming van het product noodzakelijk. De neerhouder voorop de Knipschaar drukt de plaat op het ondermes. Door het slagschaarprincipe treedt er slechts een zeer geringe vervorming op van het afgeknipte stuk plaat. Door de uiterst simpele uitvoering is de Knipschaar nagenoeg ongevoelig voor storing. De messen zijn door het losdraaien van enkele schroeven demonteerbaar. U kunt ze laten naslijpen of nieuwe plaatsen. Met de Knipschaart kunt u o.a. knippen: staal, non-ferro staal, karton, kunststoffen, hardpapier, printplaten en roestvrijstaal.

De Knipschaar is overal inzetbaar; in de bankschroef klemmen en u kunt knippen.

Toebehoren
 

Oplegtafel knipschaar
De oplegvoor de knipschaar, vervaardigd uit verzinkte en gezette plaat, meet 325 x 120 mm. De aanslag is onder 90°, 60°, 45° en 30° te plaatsen. Door de aanslag een gatafstand te verplaatsen zijn zelfs scherpe hoeken van 60°, 45° en 30° te knippen. Met de aanslag op 90° knipt u altijd echt haaks!

Deze oplegtafel is alleen geschikt voor de knipschaar.

Oplegtafel walsje

 

Achteraanslag knipschaar
De achteraanslag voor de knipschaar is uiterst gemakkelijk bij (klein) seriewerk. De achteraanslag is instelbaar tot 200 mm en zorgt voor een grote herhalingsnauwkeurigheid.

De achteraanslag is verzinkt en is alleen geschikt voor de Knipschaar

 

Achteraanslag knipschaar

 

Tafelklem
De verzinkte Tafelklem zet u in indien u uw bankschroef voor andere doeleinden wilt vrijhouden. De Tafelklem kan eenvoudig met vier schroeven op uw werkbank worden vastgezet.

De Tafelklem is geschikt voor de volgende producten van Ragro Techniek: het walsje, de knipschaar, de lijnbreker en de Zetbanken (300mm en 500mm).
Tafelklem